Det finns många modellflygklubbar runt om i vårt avlånga land. Leta upp en klubb som ligger i ditt närområde och kontakta dem för att bli medlem.

Du kan söka efter klubbar på ett flertal olika sidor men ibland kan det vara så att klubben inte har ortsnamnet i klubbnamnet och då kan det vara svårt att veta var den ligger. Då kan du söka på Google eller på din kommuns hemsida. Där brukar de lokala föreningarna också finnas med.

De flesta föreningar har idag en hemsida så det brukar inte vara så svårt att hitta dem. Du kan även ta hjälp på modellflyg-forum på nätet för att hitta din närmsta klubb där. På diverse forum brukar det finnas många människor som är snabba med att hjälpa till. Där kan du också få tips och råd för vad du bör tänka på som nybörjare. Som nämnts tidigare så finns det ju en djungel av saker och en massa nya begrepp vilket inte alltid är så lätt för en som är ny inom denna hobby.

Det brukar även finnas köp-och-sälj sidor på forumen och där kan man många gånger hitta nybörjarplan till bra priser. Likaså finns det köp och sälj sidor för modellflyg eller RC relaterat på Facebook numera.