Varje år brukar det finnas flertalet event och träffar av olika slag runt om i landet. Vissa av dem större och andra mindre. Det finns många entusiaster som åker långt för att träffa likasinnade. Det brukar vara en god och gemenskaplig stämning på de olika träffarna. Det brukar också vara några mässor om året som är relaterade till RC (Radio Controlled) speciellt i de större städerna.

Köp och Sälj / bakluckeloppis är också något som anordnas på flera platser om året.

På olika forum och hemsidor brukar det finnas kalendrar som innehåller alla kommande event och träffar. Där kan man hålla utkik för att se vilka man vill besöka. Det finns även träffar som sker inomhus vintertid där man då flyger med modeller avsedda för inomhusflyg.

I samband med många event ordnas också plats för camping, husvagn, tält och liknande för att folk ska kunna övernatta då vissa evenemang pågår i flera dagar. Man brukar också ge råd och tips om hotell och Bed & Breakfast som finns i närheten. Arrangören har ofta också lite grillad korv eller enklare fika till salu. Du kan alltid kontakta arrangören för att ställa frågor om sådant.