Det finns flera olika sorters tidningar som man kan läsa och lära sig mer om radiostyrt. Vissa av dem är mer specialiserade inom ett specifikt område inom hobbyn och andra handlar mer generellt om radiostyrd hobby. Detta kan då innefatta även helikopter, bilar, båtar, drönare m.m. Det finns även tidningar som är specialiserade på t.ex. elflyg.

Det finns några svenska tidningar och ganska många olika utländska tidningar. Valet av tidning beror kanske på vilka och hur många olika språk du kan tala.

Ett par av de vanligaste tidningarna i Sverige är Modellflygnytt (som ingår om du tecknar en försäkring hos SMFF), Allt om Hobby och tidningen Radiostyrt.

Utländska tidningar finns det gott om och några av dem kan du köpa i Sverige. De andra får du beställa utomlands. RCM&E och Model Airplane International är en populära tidningar som du även kan köpa i Sverige.

Att köpa tidningar för att lära sig mer är dock inte nödvändigt idag. Vi är alla olika och lär oss på olika sätt. Det finns så otroligt mycket information att hämta på internet både i form av text, bilder och filmer på Youtube. Att åka till en klubb eller träff och prata med människor där kan ge dig väldigt mycket kunskap. På sidan Svenskt Modellflyg finns en kalender där man kan söka efter träffar och event. Kalendern är sorterad efter datum och sedan län vilket gör det enklare att hitta något i ditt närområde.

Man får dock ha i åtanke att vi alla tycker om olika saker och har olika ändamål med hobbyn. Vissa vill bara flyga lite för skojs skull och andra vill tävla. Detta kan såklart ändras genom åren men det är ändå bra att ha det i åtanke när man lyssnar och lär av andra. Det kan bli väldigt mycket information att ta in och att lägga detta på minnet kan hjälpa dig att sålla igenom den informationen.